Litteraturformidling som kontinuitet i overgangen fra barnehage til skole

07. desember 2021
Overgangen fra barnehage til skole er en av de viktigste overgangene i et barns liv. Barn har med seg mange livserfaringer og litteraturopplevelser som i enda større grad kan utnyttes i skolen. Skolebibliotekarene kan spille en viktig rolle ved å legge til rette for at litteratur kan bidra til kontinuitet mellom barnehage og skole.

Haugesund gjenreiser skolebibliotekene

29. november 2021
Etter mange år med sparing i kommunen og nedprioriterte skolebibliotek har Haugesund nå skrevet en ny skolebibliotekplan. Målet er at planen skal bidra til sosial utjevning.

Følg oss på Instagram og delta i #vismegdittskolebibliotek

22. oktober 2021
Skolebibliotek.no er på Instagram med aksjonen #vismegdittskolebibliotek.

Biblioteket som rød tråd i ny leseplan for Lindesnes

10. september 2021
Tilgang på bøker fra barna er 0-16 år er helt sentralt i den nye leseplanen for Lindesnes kommune i Agder.

Nordisk skolebibliotekkonferanse 1.-2. juni 2022 i Kristiansand

02. september 2021
1.-2. juni arrangeres en nordisk skolebibliotekkonferanse i Kristiansand.

Skolebibliotekarens abc – ny ressurs om utvikling av skolebibliotek

31. august 2021
Er du ny som skolebiblioteksansvarlig, eller vil ha tips og ideer til hvordan du skal drive et skolebibliotek?

Oversikt over prisvinnende barne- og ungdomslitteratur 2020

13. april 2021
Her finner du en oversikt over barne- og ungdomslitteratur som har vunnet priser i Norge i 2020.

Ny bok løfter fram skolebibliotekets rolle for like muligheter til god leseforståelse

06. november 2020
«Et mål må uansett være å gi alle barn og unge, uavhengig av sosioøkonomisk status og kjønn, like god tilgang til lesestoff og hjelp til å finne fram til tekster som engasjerer dem. Gode skolebibliotek kan bidra positivt i dette arbeidet», skriver Astrid Roe i den nye boka.